Hope Roastery - La Cristalina suger cane process - DECAF





- Kompletní specifikace
- Hodnocení 1
- Komentáře 0
- Související zboží6
- Hope Roastery - La Cristalina suger cane process - DECAFskladem 70 ksbez DPH
Dekofeinování kávy za pomoci cukrové třtiny je jeden z posledních novodobých postupů. Pocházíz Kolumbie. Pěstování cukrové třtiny, podobně jako kávy, má v této zemi dlouhou historii. Výhoda tohoto postupu je, že je velice šetrný a nenarušuje buněčné struktury zrn, tak jako tomu je u starších metod, a dokonce zvyšuje výslednou sladkost kávy. Tradiční metody využívají vodního rozpouštědla spolu s teplotou a tlakem. Přílišné teplo nebo tlak nutí zrna příliš nabobnat, což může narušit buněčnou strukturu, a to v konečném důsledku zhorší výslednou chuť. U postupu s cukrovou třtinou je to ale jiné: Nejprve z cukrové třtiny fermentováním (kvašením) vznikne melasa a poté alkohol a ethanol, ethanol se dále smíchá s kyselinou octovou a vzniká rozpouštědlo etylacetát (EA), dále jen "EA". Po dostatečném namočení zrn ve vodě, kde nabobtnají přirozeně, se zrna propláchnou v "EA", který rozpustí kofein. Nakonec se zrna znovu propláchnou vodou a na chvíli vystaví páře pro hlubší vyčištění od "EA", poté se šetrně vysuší na původní stupeň vlhkosti. Tento proces šetrně odstraní 97 % kofeinu a díky fermentované melase z cukrové třtiny zůstanou zrna s příjemnou, čistou a sladkou chutí.
Máte otázku? Kontaktujte nás!
